وبلاگ - سفر به بلندیهای جولان در نزدیکی مرزهای ولایت عزراییل
صبح جمعه ۲۹ ابان ماه ۸۳ در هوایی که به خاطر باران شب گذشته طراوت وخنکی دلپذیری گرفته بود به سمت شهر قنیطره که در فاصله ۶۰ کیلومتری جنوب سوریه واقع است حرکت کردیم.شهر قنیطره در کنار بلندیهای جولان قرار دارد.این شهر در سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۳ در اشغال اسراییل بوده است که بعدها صهیونیستها تا بلندیهای جولان عقب کشیده اند و از ان زمان تا کنون این بلندی های سرسبز و زیبا در اشغال آنها مانده است. بعد از تخلیه قنیطره نیز تمام ساختمانهای شهر را با بمب و دینامیت منفجر کرده و آنچه امروز از این شهر مانده تنها خرابه هایی است که دست نخورده و بی هیچ سکنه ای باقی مانده است. گویی که اسراییل این شهر را شخم زده است .
در وضعیت نه صلح ونه جنگ امروز نیز نیروهای سازمان ملل در منطقه مرزی بین دو کشور قرار دارند و اکنون ورود به این شهرمخروبه ممنوع و تنها با گرفتن مجوزها یی امکان پذیر است .
با مساعدت سوری ها این امکان فراهم شد تا ضمن بازدید از این منطقه خوش آب و هوا اما مخروبه به نقطه صفر مرز فعلی اسراییل وسوریه برویم وبلندی های جولان را که تنها وصفش را قبلا در خبر خبرگزاری های دنیا می شنیدیم از نزدیک مشاهده کنیم.
ازشواهد وقراین معلوم می شود که سوری ها نیز این وضعیت را پذیرفته اند و در نقشه های کشور سوریه نی این منطقه را جز اسراییل نشان داده اند. شاید دلیل قبول این وضعیت قدرت نظامی وسیاسی اسراییل و متقابلا ضعف وترس عربها از صیونیست ها باشد. گو اینکه لبنان نیز مناطقی را تحت اشغال اسراییل دارد.مصری ها نیز صحرای سینا را در اشغال اسراییل داشتند وبا التماس وزور از انها پس گرفتند .
من بر این باورم که ما ایرانیها شاید بیشتر از عربها برای منافع وسرزمین های از دست رفته شان دل می سوزانیم. هر چه باشد در جنگمان با عراق یک قدم از خاکمان را نگذاشتیم تحت اشغال بماندوبا تقدیم هزاران شهید ومجروح مرزهای کشورمان راحفظ کردیم.
عربها امروز پدیده اسراییل را درکنار خود پذیرفته اند ودیگر نه قدرت ان را دارند که مثل جنگهای دهه شصت بااسراییل بجنگند ونه ان غیرت واز خود گذشتگی که بخواهند وضعیت موجود را به نفع خود تغییر دهند….
(جمعه ۲۹ ابان ماه ۸۳)
متولد 1352 یزد معلم و ناشر
نوشتن دیدگاه